Foreninger

Lystfiskerforeningen af 1926

kæmpelaks.jpeg
1.jpeg
laks.jpeg

Køber du et fiskekort ved Lystfiskerforeningen af 1926, gælder det til det udvalgte og legendariske fiskevand ved Clasonsborg ved Skarrild. Og ikke andre steder.

Foreningen er en af Danmarks ældste lystfiskerforeninger. Den blev stiftet d. 18.-04.-1926 under navnet Dansk Sportsfiskerforening. Initiativtager og medstifter var den legendariske skomagermester, Bache.

Foreningen var i 1938 medstifter af Danmarks Sportsfiskerforbund (DSF), som vi fortsat er medlem af.

Som følge af det nære navneslægtskab, ændrede foreningen d. 15.-11.-1991 navn til Lystfiskerforeningen af 1926. I de første 3 år under det nye navn, havde foreningens logo stadig undertitlen Dansk Sportsfiskerforening.


Foreningen (i daglig tale kaldet LF26 eller 1926) er medstifter og medlem af Skjern Å Sammenslutningen (SÅS) samt medlem af Karup Å Sammenslutningen (KÅS). Begge sammenslutninger har bl.a. til formål at ophjælpe de selvreproducerende fiskebestande i de to å-systemer.


I dag har vi over 800 medlemmer fordelt over et stort geografisk område og vi har også medlemmer fra udlandet.

Foreningen sælger dagkort til en udvalgt strækning af Skjern Å ved Clasonborg ved Skarrilld. Bemærk dagkort sælges kun i perioden 16 april - 15 oktober. Se strækningerne under kort. Resten af vort dejlige fiskevand er forbeholdt medlemmer af foreningen.


For yderligere information besøg www.lf26.dk