Simested Å
Aalestrup lystfiskerforening

Klar himmel 17° C

Gå til produkter
grapenthin 22-6.jpg
DSCF1809.jpg
Sæson: 01.03 til 31.10

Navnet "Simested Å" klinger særdeles velkendt for de fleste havørredfiskere her til lands. Vandløbet varierer fra 4 til 8 meter i bredden, og det meste af året giver vandføringen en jævn til god strøm. Der er mange dybe huller på foreningens stykke, ligesom den nænsomme naturpleje giver fiskene mange fine skjulesteder.

Ud over at være et fornemt havørredvand huser åen også en fin bestand af bækørreder, og ikke mindst majfluefiskeriet lokker en del fiskere ud i de lune sommeraftner.


Se de seneste fangster her


Der er ikke nogen stor bestand af regnbueørreder i åen, men hvert år fanges der nogle stykker, og de forekommer også i størrelser, der kan give god flex på klingen.

Foruden fiskeriet bydes der på en masse andre oplevelser undervejs. Åen skærer sig igennem en smuk natur, hvor man ofte støder på råvildt, hare og ræv. Odderen er her, og langs det meste af åen er der også et yderst varieret fugleliv. Isfuglen suser måske forbi som et blåt lyn, bekkasinerne trommer inde mellem engens græstuer og i bækkene står hejren ofte på lur.


For regler og kort se https://www.aalestrup-lystfisker.dk/

Hent vejledning

Fisketyper

Bækørred
Havørred
Regnbueørred